Linda korrekt.

Blivit en hel del diskution om Linn´s (dressyrmupparna.se) inlägg om att linda ben på rätt sett.
Det som va lite roligt samt dåligt var att hon själv hade hissat en bild där hon hade lindat. På den bilden hade hon lindat helt fel, för långt ner samt för långt upp. Så långt ner hon har lindat finns det en öm punkt för hästen så där ska man inte linda, så långt upp som hon lindat ska man inte heller linda då man förhindrar hästen från att ta ut sitt steg till fullo samt att hästen har senor och saker där. Så därför måste jag dissa linn för att inte kunna linda korrekt och dissa andra för att dom dissar fel.


Linns bild.

Så man ska linda, mellan dom röda strecken ska man linda, varken högre eller lägre.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Haha vilket patetiskt inlägg! Finns ingenting som säger att något blir skadat om man lindar som Linn gjort. Varenda elithäst är lindad på detta sätt, tom längre upp över knät! Och det handlar lixom om eller två varv med en fleecelinda, och hästens ben är inte direkt så känsligt att något går sönder av det. Isf skulle i princip alla dressyrhästar vara trasiga eller?

2012-01-14 @ 22:46:39
Postat av: Louise

Tvärt om: bra inlägg. Linn har lindat ojämnt (särskilt där hon ska fästa kardborren - dragit åt för att få fästet på utsidan av benet), vilket kan göra att blodkärlen stasar. Det syns inte och märks inte alltid heller, men är verkligen inte bra i det långa loppet. Sämre blodtillförsel = sämre rörelseförmåga.



Mellan de där strecken, och alltid med padd(!), tycker jag ser nice ut :) Det finns ingen anledning att linda längre ner då lindor ändå inte ger något stöd, bara halvtaskigt skydd mot strykningar.

Själv använder jag benskydd från bl.a. Equi-guard när jag rider dressyr. De ger både stöd och skydd, och stasar inte. Super! ^^ Rekommenderas, fast ser ju inte lika snyggt ut som lindor tyvärr :)

2012-01-15 @ 00:20:03

Den här designen är en gratis design!
ammm.blogg.se .. har gjort den här designen.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu