GOTT NYTT ÅR!


Tråkigt liv ..

Har just nu det tråkigaste livet. Sitter framför datorn, kommer göra det hela kvällen. Kommer säkert skriva 100inlägg på bloggen. Får ideér lite då och då så sätter mig och skriver.

Jag har ju inga hål i öronen, har alltid velat ta men mamma är allergisk mot nikel så hon vill inte att jag ska ta. Men igår helt plötsligt kom vi in i att jag vill ta hål i naveln, öronen och i läppen. Tycker det är så SJUKT snyggt att ha hål i läppen. Så kommer lätt göra det när jag är 18år. Iaf så igår sa hon att jag får ta hål i öronen om jag vill nu, och jag tror faktiskt jag ska göra det. Tycker det är så fint med stor örhängen, typ fjädrar och sånt som hänger ner och man verkligen ser dom. Och sen ha matchande halsband eller armband. Men gör det ont ? Alltså att sitta där och veta att det kommer göra ont, sånt klarar jag inte av. Blir skitskraj! MEN jag vill ju också göra det, så nästa gång jag är hos frissan ska jag nog faktiskt ta och göra det :D


2012

Nu är snart 2012 kommen. Jag längtar tills detta år, jag kommer få så jäkla roligt med Amtess, ny skola och ett helt annorlunda liv. Känns otroligt roligt att sluta 9an till sommaren, komma in på en skola som man får göra något man faktiskt tycker om. Att få utvecklas mera med Amtess och verkligen börja tävla. Att få ta hand om sig själv, troligen inte bo hemma och bara leva livet. Tyvärr så kommer 2012 börja tråkigt och rent utsagt förjävligt. Jonax ska tas bort, så inte den bästa starten på ett nytt år. Men det kommer att bli bra, för honom och mig. Jag fyller även 16år 2012, betyder att jag kommer sitta bakom ratten på bilen. Så håll er ifrån vägarna! ;)

Skulle ni vilja att jag gör ett "sammandrag" om året 2011 med bilder osv ? Och även att jag skriver lite om mål för år 2012 ?


2 bilder.

Tänkte bjuda på två bilder från dagen. Mamma tog aldrig kort när jag red då Amtess mest stog på bakbenen och inte var arbetsvillig alls. Så ni får lite bilder från efter ridpasset. Mamma är inte den bästa fotografen (inte jag heller) men hon försöker iaf, första bilden har hon tagit, andra har jag tagit :)




Ingmår!

Drar mig till Ingmår nu där Isabell och annat bra folk väntar! :)
Spenderar alltså min nyår där! :D + massa andra senare!



/Hanna


...

Jag sitter helt seriöst och skakar. Jag är ÖVERLYCKLIG. Ponnysanning har länkat mitt inlägg om att stöda SHV på sin blogg. Det är folk som varit inne och klickat, 103st rättare sagt och tillsammans med dom + pengarna jag förut tjänat ihop är vi nu uppe över 1000kr. Det känns inte riktigt verkligt i min värld, detta är något jag alltid velat göra. Att kunna hjälpa till och rädda hästars liv, och sedan veta att folk faktiskt kan lita på mig och bidra dom också. Det är ENROMT i min ögon. Har alltid drömt om att kunna rädda hästars liv, det är alltid varit mitt mål i livet. Är det fortfarande, att kunna ge hästar mat som inte har det, köpa hästar som är vanvårdade och hjälpa dom som behöver hjälp.

Jag är stum, i chock, har aldrig i hela mitt liv varit såhär glad.

Så tusen tack ponnysanning, utan er hade detta aldrig gått.

Fotografering.

Nu ska jag ut och rida, kommer ha nya huvan och matchande schabrak. Funderar på om jag ska köra ett riktigt jäkla dressyrpass med nästan bara trav och inte förstöra så han blir galen i galoppen. Mamma ska även ta kort, jag vet inte riktigt om hon ska ta kort när jag rider men hon ska iaf ta kort efter ridningen så ska jag hitta något bra ställe där vi kan leka lite modell så vi har nya kort till headern :)

"Saken" på bloggen kommer hända. Ska bara kontakta en person så blir det av sen :)

Fick ett sms av Hanna jämt nyss att hon är påväg hit så ska jag få åka traktor eller något tror jag det va. Frågar är om det är en traktor traktor eller om det kan vara en a-traktor ? Kanske har hon ÄNTLIGEN fått sig en a-traktor. Blir inget mera frysning under vintern, nu kommer vi åka traktor hela tiden :D

trumslag ...

.. snart så kommer det hända en sak med bloggen. Nya saker på olika slags saker. Eller ja vi får väll se, ska bara ta ett snack med miss Hanna, så får vi se hur vi gör :D

Nu ska jag till "stan" och handla mat och godis till ikväll då jag ska vara hemma och passa djuren, en av hundarna är LIVRÄDD för smällar så någon måste vara hemma och hållla sällskap. Sen ska lillebror vara hemma också så det blir vi och djuren! ;) Vill va hemma också för att se hur Amtess reagerar, han är ju i Sverige första gången nu så vi får se hur det blir. Ska även hämta hö då det tog slut igår kväll! :)


Tack och åter tack.

Måste ta mig till akt att tacka alla som redan har bidragit till att hjälpa SHV. Hittills har jag tillsammans med underbara läsare tjänat ihop ...

428,93KR!!!

och utan eran hjälp skulle detta aldrig ha gått. Det är ungefär 70-80 personer som har klickat. Gissa då hur mycket pengar vi skulle kunna skrapa ihop om 3000personer klickar ? Så varför inte hjälpa till, sprid detta! Lägg ut det på din blogg, facebook. Vad som helst, sprid, det betyder allt för mig!


Hjälp till!

För er som inte redan visste detta och redan har bidragit så ber jag er att klicka er in på denna länk; http://minehorse.blogg.se/2011/november/hjalp-till-och-stod.html och bidra med pengar till SHV. Ni behöver bara göra ett klick och ni ger mellan 1-10kr till att komma upp i en summa att ge till SHV.

Snälla sprid detta, något jag verkligen vill och utan eran hjälp kommer det aldrig hända! Hjälp till och rädda ett häst liv du också.



Victoria fonden

Detta är bland det bästa jag vet, när man kan hjälpa andra till att få ett bättre, roligare, intressantare liv. Nu har dom startat Victoria Fonden och jag hoppas ni sprider detta så folk med handikapp kan få rida! :D


Victoriafonden

Victoriafonden är ämnad för stöd till barn/ungdomar, med hemvist i Sverige, med ett funktionshinder och/eller en kronisk sjukdom.

Medel kan sökas för verksamhet inriktad på funktionshindrade i samband med allehanda aktiviteter inom ridsporten. Det är framförallt till medhjälparekostnader som medel kan beviljas. Bidrag kan även ges till inköp av specialutrustning och hjälpmedel som krävs för arrangemangen, ibland även till enklare anpassning av lokaler.

Victoriafondens medel är enbart riktade till barn och ungdomar.

För att kunna ansöka om stöd genom Victoriafonden gäller:
- att det är en ideell medlemsförening
- att föreningen funnits i minst två år
- att föreningen har ett organisationsnummer och ett pg/bg
- att föreningen redan har en fungerande fritidsverksamhet för barn med funktionshinder
- att ansökan gäller kostnader för medhjälpare - den/de personer som behövs för att den med funktionshinder ska kunna delta i verksamheten

Föreningen kan inte få stöd till:
- startkostnader till ny verksamhet/hyreskostnader
- utbildning
- ombyggnationer/renoveringar (enklare anpassning kan ges bidrag till)
- inköp av hästar

Ansökan
Victoriafonden har två ansökningsperioder/år.
1 mars (tid för genomförande höstterminen under samma år)
1 oktober (tid för genomförande under vårterminen året efter)

  • Nästa ansökningsperiod startar den 15 januari, sista ansökningdag 1 mars 2012.
  • Ansökan gäller aktiviteter för genomförande under höstterminen 2012.

Ansökan göres på särkilt ansökningsformulär (wordformulär).

Beslut skickas under maj (gällande aktivitet HT) och december (gällande aktivitet VT). Besluten skickas via mail till den kontaktperson som finns angiven i ansökan.

Rapportering
För aktivitet under HT sker rapportering senast 1 mars året efter.
För aktivitet under VT sker rapportering senast 1 september samma år.
Rapporteringsmall bifogas i samband med utskick av beslut eller kan skrivas ut här.
Föreningens redovisning ligger till grund för den rapport som Svenska Ridsportförbundet lämnar till Radiohjälpen.

Frågor kan ställas till Gisela Löfstrand, 0220-456 39 eller via e-post [email protected]

Läs mer om Victoriafonden


Åter tillsalu!

3åringen som jag och mamma var och kollade på innan vi kollade på Amtess är tillsalu igen. Även om jag inte vill byta Amtess mot någon häst i hela världen, så känner jag lite ånger att vi inte köpte denna. Den är så sjukt jäkla snygg, har SJUKT stor kapacitet, kolla traven på filmen. En as trevlig häst som kan gå jättelångt. Men det va ju det med att den var på tårna hela tiden och hade nerverna på utsidan! Men ack vilken snygg häst, kommer den till en duktig och lugn ryttare kan det verkligen bli något av den häst! :D

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=566095


Longering!

Idag har Amtess fått gått ett longerings pass och släppte honom efter det så han fick springa och bocka av sig lite :)
Tog några bilder så ni får lite!


Såhär sprang han ungefär hela tiden med halsförlängaren, han springer och tar verkligen i så han ska slippa ge efter och komma ner och jobba med ryggen. Men icke, då sprang han hellre såhär och va sur! Knäppa häst.






Sakerna ifrån Hööks kom också idag, så ni får en bild på honom i nya täcket! Satt jättebra :)


Navelpiercing!

Haha som rubriken säger , tagit tummer ur röven
och sätt i en pärla i naveln ;) Gjorde inte så ont som jag
trodde så vi får väl se :)



Peppy fick gå på paddocken idag och arbeta
lite på stånget och inte tränsbettet idag!
Supernöjd över både min och hennes insats!
Duktig häst :)

/Hanna


En vanlig longerings dag!

Såhär kan en vanlig dag för mig och Majsan se ut när
hon ska bli longerad ;)













/Hanna


Emmeros Surprice! <3





/ Hanna


Läsarfråga.

Vad är det bästa och sämsta med våran blogg ?
Tog ifrån teamsl.

Barbacka och gående!

Blev en barbacka tur på Peppy i skogen och med Majsan var jag
nyttig och gick breve med henne runt en skogsväg! :)
Alla hästarna har även blivit mycket ompysslade idag och blivit
fräscha och Ville har stått fast och känna på hur livet är ;)



/Hanna


Nyttig!

Har varit riktigt duktig och nyttig idag faktiskt! :) Har både gjort Zumba pass och ridit. Gjorde två stycken 20min pass med Zumba, känner inte att det bränner lika mycket så ska gå över till 40min pass istället nu! :D Tog även kort så ska förklara för er sen hur det går till.
Blev dock tyvärr inga bilder då det började regna (självklart) när jag började rida, slutade när jag ridit klart, självklart igen. Blir alltid så, börjar regna när jag ska rida och slutar när jag är klar. Men men, blev ett riktigt bra ridpass, blev lite bockning och stegring med det va då jag ställde krav och var lite mera på idag. Longerade honom med halsförlängaren först i kanske 15min, sen red jag lite trav med övergångar till skritt och skänkelvikningar. Sedan var det i stort sett bara galopp arbete resten av ridpasset. Tränade hela tiden med att fatta galopp ifrån skritt och behålla en lugn och sansad galopp utan att jag ska sitta och hålla i honom. Det går SKITBRA i vänster, då hänger han sig inte i bettet, fattar klockrena fattningar och går som en klocka! Men i höger är det mera "flamsigt", jag har mycket svårare att sitta still i sadeln då han håller på med att byta galopp fram och tillbaka, lägger sig på bettet och drar. Så jag måste bli mycket stadigare i min sits och i mina händer så blir det nog mycket bättre med honom också. Så höger galoppen måste vi träna på mycket! :)

Men känner mig riktigt nöjd med dagen.


Nu ska jag ut och eftermiddags mocka, dom fick komma in tidigt idag, vid 3 tiden eftersom det regnade och sen blev det kallt så måste mocka en gång till innan dom får ta natten. Fodra måste jag ju även göra! Skriver mera sen! :D

Något speciellt ni vill läsa om ?!

SvRF fryser utrustningsregeln!

"Vi har beslutat att frysa 151.2, 151:2.1, 151:2.2 och 151:2.3 under åren 2012 och 2013, vilket innebär att denna paragraf ej kommer att gälla under 2012 och 2013", skriver SvRF på sin hemsida.
Bra jobbat, SvRF! Nu kan alla ha kläder/utrustning på samma villkor.


Kenny ...

.. Bräck!
Ska dra mig ner till Sunne å höra på Kenny Bräck
som ska berätta om säkerhet och så . :)
Senare efter det blir det 2 turer i skogen med
båda hästarna :)



/Hanna


Bilder!

Idag ska mamma få ta och fotografera mig och Amtess, ska ta kort i paddocken samt när vi kör lite galopp på "ängen". Eller så får Hanna fotografera, ska ringa henne och fråga om jag ska komma och ta kort på henne! ;)


Hjälp!

Behöver lite hjälp, är det någon som vet någon internet butik som säljer sakerna nedanför, som finns i butik nu och gärna på rea ? :) Måste va den färgen på bilden och storleken.


Schabraket Silicone från JW. Storlek FULL och röd.


Ridbyxa från JW. Storlek 38 och röda.


shabrak COACH från Schockemöhle, ALLROUND, storlek FULL. Orange

Vet ni någon online butik som har dessa sakerna, för ett vettigt pris också självklart, så skriv till mig direkt! :D

Bonde!

Som rubriken är så är jag bonde idag :D haha , eller egentligen alla dagar ..
Ingen kanske visste så mycket om det ? Men har cirka 220 kor som pappa
är totalt stört kär i och måste ha istället för att ha 220 hästar .. haha överdriv!
Nej men kossorna är rätt mysiga ibland, lukten blir man van och jag tycker faktiskt
inte att gården är så "rotig" ändå! :) Så du är duktig pappa! <3

Hästarna står inne idag då det är lerigt överallt , blåst och regn .
Så ska ta traktorn och hämta lite bal åt korna och hästarna :)

En vanlig sommardag




/Hanna


Trött!

Så SJUKT trött på vissa stor bloggar som tycker så förbannat synd om sig själv heela tiden.
T.ex Linn Ingvarsson som bloggar på Dressyrmupparna.se , nu har hon en gång till skrivit ett långt inlägg om hur synd det är om henne som lever med en sjukdom som är så jobbig, att det är så synd om henne att hon kommer leva såhär hela lite, att när hon ramlar av får hon såå himla ont. SLUTA RIDA DÅ! Det må vara det du tycker om och vill göra, men att utsätta sig själv för plågsamhet, nej då skulle jag nog lägga av med det jag tycker om. ALLA dina läsare vet nu att du har denna sjukdom, att du tycker synd om dig själv och att du vill att folk ska skriv gulliga kommentarer så du själv kan tycka ännu mera synd om dig själv.
Hur fan tror du Linn att dom som är förlamade känner ? Hur dom som knappt kan röra sig utan att kanske bryta ett ben ? HUR TROR DU DOM KÄNNER ?!

Sedan har vi den andra Linn, lilla Linn Olsson om tycker så synd om sig själv som ska behövas slitas från sin älskade Winnetoo och som tycker så synd om sig själv när folk säger att hon är ful, att hon inte borde bli modell, at hon inte är så himla smal som hon påstår. Detta tjatar hon om i stort sett varje inlägg, att hon är så himla stark som inte tar illa upp när någon skriver taskiga saker. Men SEN, nästa inlägg där är det så synd om henne igen att hon är inte så snygg dom hon själv tycker ...

Jag är så trött på just precis dessa två tjejer, kan ni någonsin tänka er in i någon annan sists ? Kan ni någon gång tänka på att det faktiskt finns folk som har det värre än er ? Som lever med en värre sjukdom ? Som kanske har fått brännskador i hela ansiktet ? Vem är det synd om nu ? Fortfarande ni va ?
Jag skulle ALDRIG kunna skriva ett inlägg om hur förbaskat synd det är om mig, jag må tycka synd om mig ibland, men tänker alltid på folk som har det värre än mig.
SÅ SNÄLLA SLUTA TYCK SYND OM ER SJÄLVA, SE DET FRÅN DEN POSITIVA SIDAN. NI LEVER IAF!

Marieberg.

Har varit i Örebro hela dagen med mamma och en av hennes vänninor. Fick med mig en MASSA kläder, brukar annars kanske få med mig en tröja eller något med jag behöver verkligen kläder så jag bestämde mig för att köpa allt jag gillade! :D Tyvärr så blev det nästan inga hästsaker, dom hade inga JW saker alls, blev riktigt besviken. Dom hade inga andra fina schabrak eller liknande saker. Kollade iaf på några sadlar så jag skulle veta vad jag tycker om. Är ju lång, ca. 180 så jag behöver en sadel för långbenta. Den jag gillade bäst av alla var en Bates Elevation, helt klart en favorit. Skönaste sadel jag suttit i om jag ska säga det! Denna va ju begagnad så vi kommer troligen att köpa en begagnad genom hastnet eller något. Håller ju på att bygga upp honom och man kan ju byta järn så kan byta lite fram och tillbaka så den ligger bra! :) Så kommer nog bli en Bates! Iaf så tog jag kort på det jag köpte så tänkte dela med mig och blogg.se tillåter att jag lägger upp bilder ...









Och hästsakerna:






ÄLSKAR DET SÅÅÅÅ MYCKET!!!

Det va alla sakerna, vad tycker ni ? Något ni gillar, inte gillar ? :D


Va tror ni om hans karriär?

Rolf–Göran Bengtsson ser slutet på sin karriär.
"OS i London blir med all sannolikhet hans sista chans att ta ett OS–guld.

– OS 2016 känns väldigt, väldigt avlägset. Men jag får väl känna hur det känns när jag står på start i London – om jag nu kommer dit."

Va tror ni om detta? Är det hans slut , eller kommer han fortsätta? ..


En duktig ryttare , och hoppas att vi ändå kan få se dig mer!


Badhuset!

Drar mig upp till Torsby's badhus och simmar av mig lite! :)



/Hanna


Försenade Julshowes bilder!

Har äntligen lyckats fått tag på lite bilder sen Julshowen! :)
En del är lite suddiga , men ni ser väl lite iaf ;)

Bild på min lilla gris som står på "miniridskola" och fick nu springa shettisrace!




Tolkning efter dressyrhäst




Mitt och Karins nummer






Hände även mycke mer intressant , men har inte bilder på mer! :)

/Hanna


Vilda.

Två bilder jag tog på min lilla bebis förut idag, Honey Bunch, eller ja hon kallas Vilda vardags! ;)




Ridning!

Idag blev det ett 30min pass på Amtess. Han skötte sig superbra och fick inte ett enda utbrott faktiskt!! :D
Blev lite bommar, lösgörande osv. som jag brukar göra hemma.


Usch för ...

.. leriga hagar och leriga hästar! Leriga hästar är ju något bättre då
det går att få dom rent , men hagarna ärre ju snarare tvärtom med ..
Lite regn och nån häst som trampar i det , så är det ju kört!
Har oftast försökt att byta hage tills det försvunnit eller fryst så dom inte
behöver klumpa runt i leran. Skulle inte va fel med att ha nån grushage i
akutläge! :)

En bild på Amelias gamla lortiga häst Spunky! :)



/Hanna


Ändrade planer!

Blev ingen fotografering idag då mörkret kom
fortare än räknat ;) Så blev inga bra bilder utav det ..
Menmen , kommer väl fler dagar! :)

/Hanna


Fotobomb i eftermiddag?

Kommer in en liten fotobomb i eftermiddag då
Amelia ska plåga mig och Peppy framför kamran ;)
Men innan dess blir det att handla lite i Sunne! :)



/Hanna


Fotografering!

Är så sjukt sugen på att fotografera nu när jag köpt nya objektivet, och verkligen testa det och förklara för mamma hur man får till dom bästa bilderna! Så jag tänkte att jag skulle plåga Hanna något dag med att fota när hon rider, då skulle det bli en FET bildbomb här på bloggen, vad säger ni om det ? :)


Zumba.

Mamma fick Zumba i julklapp av sig själv, haha, så har nu dansat Zumnba två pass. Kommer göra detta varje dag i 3 veckors tid så får vi se om jag har blivit smalare! :) Det är roligt och efter bara 20min så är man helt totalt slut, aldrig svettas så mycket i hela mitt liv måste jag säga. Det är rätt svåra steg, men när man väl kommit in i det rullar det på ganska bra. Man rör varje del i hela kroppen i stort sett hela tiden. En sak som jag verkligen tycker är bra, är att man inte kan avsluta spelet förrens man har gjort 20min passet! Så man kan inte komma undan :D

Något jag rekommenderar den som vill gå ner i vikt och ha roligt!


Julklapparna.

Amtess har fått testat sina julklappar nu, grimman, bootsen och huvan. Pannbandet ska ju bytas. Allting passade perfekt, huvan verkligen lite liten först men när jag hade den under ett träns satt det mycket bättre.




YES!

Nu har jag köpt mig objektivet!!! :D Supernöjd, verkar vara ett bra, bara tagit kort inomhus så får testa det imorgon ute om jag hinner. Vi ska till Örebro, Marieberg imorgon och shoppa!
Första bilderna tagen med det nya objektivet:


Bänkad framför tvn för att ..

Sitter nu framför tv:n och väntar på att ...


ska börja :)

/Hanna


Ska införskaffas nån gång!!



/Hanna


Ridning på schemat!

Har latat mig i soffan fram tills nu , och har mockning
och 2 hästar kvar innan jag kan slappa igen ;)
För Peppys del är det uteritt idag och Majsan ska få
arbeta lite :)

/Hanna


Julen snart över ..

Julen är ju snart över och det har inte varit någon julstämning ..
Ingen snö , utan blåst och lite regn!
Med julklapparna var det bra , men ingen stämning!
Typ glad påsk nästan ..
Menmen , bättre lycka nästa gång :)
Hoppas ni haft en bra jul ändå! :D



Även grattis till Amelia som hade turen med sig och vann! ;)

/Hanna


Beställt!

Nu har jag beställt lite saker ifrån Hööks, det va ju rea nu så bäst att passa på! Det jag beställde va detta:


En ny förbygel då den jag har är lite liten och ligger på hela tiden. Och sedan denna huvan som jag matcha till ett schabrak jag har hemma, förhoppningsvis! :) Förbygeln kostar 499:- (inte rea) och huvan kostar 62:-(REA)

Ett vintertäcke med 300g fyllning. En slitstarkt och verkar jättebra! Ett reflex ländtäcke att ha när jag rider ut i mörkret, det jag har nu är det ju inte alls mycket reflek på så detta blir ju perfekt!  Vintertäcket kostar ca. 600:- (REA, och mamma betalar!) och ländtäcket kostar 144:- har jag för mig (REA, mamma betalar)

Köpte även ett par kotringr, så får vi se hur bra dom är och hur bra dom skyddar, så slipper han ha boots på sig i hagen! :D

VUNNIT!

Jag har för första gången i mitt liv vunnit en bloggtävling! :D Och det är precis en sånn sak som jag tänkt köpa mig, jag har vunnit ett par composit stigbyglar med svenska flaggan på! Trodde knappt mina ögon när jag checkade mejlen idag, tur att jag kollade då dom drar nya 30:onde!! Blev sjukt glad, trodde ALDRIG jag skulle vinna något på en bloggtävling!!! Så glaaad :D


Så snart kommer det hem ett par sånna hära till mig!!! :D

Tusen tack www.sallberglina.blogg.se för att fick delta och kom tvåa och vann dessa!! :D

Sista julklapparna!

Nu har folket åkt hem och jag har fått dom sista julklapparna. Super roligt att få träffa kusinen som varit i Milano i ett år, fick mig ett gott skratt när vi pratade om allt! :D

Fick mig 1000kr från mormor och morfar, har alltså 4000kr nu att handla för.
Fick en röd grimma från JW med matchande grimskaft av moster.

Så jag är supernöjd med alla sakerna, blev en JW jul ;) Till veckan åker vi troligen ner till Marieberg, kommer byta pannbandet mot ett annat pannband samt skaffa mig ett matchande schabrak till huvan, kanske boots också och även ett par röda JW ridbyxor. Sen ska jag shoppa lite kläder till mig själv också :D


Flyttning!

Japp, nu är det bestämt. Vi kommer flytta Amtess ner till min tränare Thomas så snart som möjligt. Detta är för att jag ska få bättre tillgång till träning och ridhus. Thomas har ju en enorm paddock, travbana på andra sidan vägen, gräsbana på sommaren och ca. 500meter till ridhuset/ridtältet. Så vi kommer ta ner Amtess dit, detta även för att vi inte ska krångla med att ta hit en ny häst då Jonax kommer somna in. Det blir värre och värre, igår kunde han knappt andas så fick häva i honom medicin så det skulle bli ren i luftstrupen. Så han kommer att försvinna under julen ...



Känns hemskt, efter att ha haft en häst i snart 7år, och sen ska det bara försvinna ?! Sen kommer man aldrig mera kunna se den igen, bara ha minnet och bilder kvar ? Det kommer vara det värsta jag gjort, men också det bästa eftersom han mår så dåligt. Jag vet att jag gör det rätta, jag vill bara få det gjort så jag inte behöver tänka på att snart ska han försvinna .. Mina vackra lilla pålle, utan honom skulle jag ALDRIG kunna vara den jag är idag ... <3


Julklapparna!

Julklapparna iår kändes väldigt lite , men ändå är det väldigt
mycket och det är inge mer som jag önskat mig direkt heller :)
Blev i alla fall: en mobil , massa pengar , massa presentkort,
smink, kläder, parfymer , massa oljor och krämer till kroppen
+ godis
;)
Har inga bilder men det kanske kommer!

/Hanna


Hurtig tjej idag! ;)

Gick upp extra tidigt idag p.g.a att jag vakna runt 8 och startade
dagen med att rida Majsi och Peppy , samt mocka! :)
Majsan var inte lika på "hugget" som hon vart alla andra dagar,
så hon va mycke finare idag och gav efter sig ju mer jag red henne :)
Så red ca 30 min i paddocken och avslutade med en tur i skogen! :D
Peppy var dock lat, och ville inte arbeta!
Men fick igenom henne tillslut då jag kan hennes knep ;)



/Hanna


Julklappar.

Fick inte många julklappar iår, fick 5st julklappar :) MEN sen ska mamma och pappa köpa 2 andra saker till mig + att dom ska betala hälften i ett täcke.

Fick mig på morgonen ett JW pannband men bokstäver som det står Amtess på.
1000kr.
På kvällen fick jag en röd huva från JW.
Någon slags tvål
ett par boots från globus.

Sedan kommer mamma och pappa köpa en hoppsadel till mig och ett par röda ridbyxor från JW. Dom köpte aldrig några då jag måste vara med och prova såklart! :) Sedan fick jag ju en tidig julklapp, en sprillans ny transport för 75.000kr, så jag har fått dyrast julklappar iår igen! :D

Och idag kommer min mormor och morfar och mosters familj så då blir det mera pengar troligen :)
Har just nu 3000kr, 2000kr kommer jag lägga ut på ett objektiv, sen får vi se vad dom andra läggs på!

Vad fick ni i julklappar ? :D

Tradition!

En tradition är att alltid se på bla, tomteverkstan , kalle anka ,
piff/puff , tjuren ferdinand m.m :)






/Hanna


Julklappar!

God jul på er allesammans! :D
Dagen började med julklappsöppning, vi får allt kanske två julklappar på morgonen. Jag fick 1000kr och ett pannband från JW, men namn på. Det va sött, kanske inte något jag valt att köpa då jag tycker det är rätt fjantigt, haha, men det va så jäkla snygga bokstäver och kronor på så kommer nog allt använda det, som pannband att ha hemma och på träningar och sånt :) så berättade mamma att hon först kollade på det URSNYGGA pannbandet från JW där det är en blomma i mitten men valde detta. Tror ni jag blev lite besviken ? Haha, det är ju så ursnyggt!! Men men, kanske köper det själv. Men tack mamma och pappa för julklapparna! Ser fram emot att öppna flera senare.

Kommer troligen inte bli någon mera uppdatering idag, ska äta mat med mormor och morfar snart. Sen ska jag ut och rida på Amtess, vet inte riktigt vad jag ska göra än. Igår fick han gå en konditions runda på 6km, så kanske blir uteritt lite slappt annars så blir det väll ett litet pass i paddocken.

Sen vid 4 tiden drar vi till faster och firar jul där, så får vi se om jag kanske uppdaterar när jag kommer hem :D


GOD JUL! :)


Jobb på g!

Har vart och "prov" jobbat eller va man ska säga idag ;)
Lärde mig vad som ska göras och hur noga å blabla :)
Så tjänade pengar bara att få städa lite idag , så nu framöver
nån gång i veckan blir det att städa på GMA.





/Hanna


Älskade häst!

Gick superbra idag på hoppträningen. Dock, inte ovanligt, så hade Thomas GLÖMT bort att jag skulle hoppträna för honom. Så han hade åkt till Karlstad så vi fick träna själva.
Körde fem och halvan. Han hoppade den jättebra! :D Först va det lite vingligt då det va lite långt avstånd mellan studsen och oxern, men när vi höjde lite så blev det bättre. Han börjar hoppa mycket bättre nu, får bättre teknik för varje gång och börjar suga mot hindrena. Kan ju bli något av honom :D







10 kommentarer och jag lägger ut filmen från idag! :)

Hoppträning med ...

Följer med Amelia och Amtess på hoppträning nu! :)
Så vi hörs senare ikväll eller imorgon.
Ska även ge mig ut i skogen och ta en julgran
imorgon ;)

/Hanna


Funderar lite på ..

.. om jag kanske ska beställa hem detta från Hööks eller om jag ska vänta tills efter julen och se hur mycket pengar jag får och sånt ? :) Måste ju faktiskt fixa ett vintertäcke till Amtess och funderar om jag ska raka Jonax och köpa ett till honom också. Han tycker inte om att vara långhårig faktiskt och hans päls blir så konstig på vintern. Så bättre att skaffa täcke och raka honom, men ändå onödigt om vi kommer ta bort honom inom några veckor ..

Iaf så är detta vad jag tänkt beställa hem då, grimman är till Jonax, samt det bruna täcket utan hals, det andra är till Amtess. Tänkte på kotleds ringarna, det måste ju vara smart att ha i hagen istället för boots eftersom det är på ballarna han trampar sig och dom är inte lika klumpiga som boots :) Så ett par sånna ska inskaffas!


WE MADE IT!

YES, är så överlycklig. Det gick så otroligt bra idag när jag red!! Han fick bara utbrott EN(!!) endaste gång :D Och då var det bara en stegring och ett bocksprång. Jag är så sjukt glad att jag inte kan beskriva med ord. Detta visar ju att vi faktiskt är påväg framåt.
Har varit rädd för denna dagen enda sen jag slutade rida i paddocken hemma. Har varit helt LIVRÄDD att det skulle hända något, att det skulle förstöra allt vi har jobbat på, att jag skulle bli så rädd att rida honom hemma att jag aldrig mer skulle göra det. Men vi lyckades, vi har kommit så långt att det inte är några problem här hemma längre. För er är det inte stort, men för mig, i min värld med Amtess är detta enormt! Vi har tagit ett ENORMT steg i våran utveckling och jag känner att det bara kommer förtsätta att utvecklas hela tiden, varje dag.

Jag älskar min otroligt vackra häst mer och mer för varje dag som går. Jag vill honom inget mera än gott och jag kommer göra allt i min värld för att han ska få ha det så bra som möjligt i min ägo. Jag kommer inte kolla bakåt, nu lever vi i nuet och det känns så jäkla bra! :D


Ridtravare är hästar.

Något jag ser vid varje ridtravar blogg jag varit inne hos är att dom som har hästarna tänker på dom som ridtravare.
"Idag fattade hon höger galopp och höll den jättebra, för att vara ridtravare såklart!"
"Hon kunde göra skänkelvikning jättefint, som en vanlig häst även fasten hon är en ridtravare!"

Jag tänkte på detta sättet i 1år och lite mera när jag ägde Spunky. Jag utvecklades istort sett ingenting, visst det gick bättre och bättre men när jag började tänka på honom som en häst, som en ridhäst, som vilken ridhäst som helst så tog våran utveckling ett stort steg. Jag började tänka på honom från ett helt annat perspektiv. När jag tänkte på honom som en ridtravare så letade jag efter övningar för ridtravare, jag red och när han gjorde något bra (för att vara ridtravare) så blev jag nöjd och tänkte detta gjorde han ju bra för att vara ridtravare. Men sen började jag helt enkelt att kolla på övningar för HÄSTAR, helt vanliga ridhästar. Jag blev inte så glad när han gjorde något som var bra för en ridtravare, visst blev jag glad och berömde osv., men när han gjorde något som var bra för att vara en häst, en ridhäst, blev jag riktigt glad och det var då han kände att detta är rätt.

Alla som har ridtravare måste sluta se sina hästar som ridtravare, tänka på att jag får vara nöjd med detta eftersom hästen är ju faktiskt en ridtravare. Ni får tänka om, pressa er själva och hästen, ska ni någonsin komma någonstans så måste ni börja tänka på era ridtravare som ridhästar.

Detta är bara ett tips, men om ni kommer börja tänka på detta sättet kan jag lova er att allting kommer förändras och det kommer kännas så mycket bättre.




En utav dom absoluta vackraste och bästaste ridhästarna jorden! <3 Spunky boy.

Majsan på hugget!

Precis som rubriken lyder "Majsan på hugget" , mycke riktigt så var det en sådan dag idag ..
För mig får jag väldigt "kort stubin" och tröttnar fort på henne , så när hon inte stod still på samma
ställe i stallet , utan skulle bara stå på vänster sida , ville jag sluta rida henne direkt!
Men med min vilja kom jag upp tillslut och satt där i minst 1 timme.
Kastade i huvudet, stod still, bockade och härjade totalt idag! Känns att det är otroligt stor
skillnad på att rida henne på hemma plan och att rida henne inne i ridhuset.
Men bättre tag imorgon! :)

Nu ska jag packa in dom sista julklapparna och hoppas på att jag får lika många som
jag har köpt! :D


/Hanna


Mysigt att ..

Skönt att sluta tidigt , eller ja inställda lektioner så man hinner med något
hemma! :) Har just precis städat rummet och tänkte ta mig en tur på Majsi nu.
Ska bli lite lätta övningar i paddocken , men även kräva endel och visa vem som
bestämmer då hon gärna smiter undan arbeten och är väldigt lat tills man fått
igenom henne ordentligt! :)
Mysigt att rida nu när det snöar och blivit lite vitt lagomt tills jul :D



/Hanna


Nu jäklar ...

... ska jag ta mod och gå ut och rida i PADDOCKEN! Känner att jag kommer vara riktigt stolt över mig själv om det kommer gå bra. Även om min hjärna säger att det kommer gå bra då han har lugnat ner sig något kopiöst så säger mina minnen och nerverna att jag kommer dö om jag sätter mig upp och rider i paddocken. Men någon gång måste jag ju försöka så varför inte idag när det snöar så fint ute ? :)
Synd bara att mamma inte är hemma för då kunde hon ju tagit kort ...

MEN jag kan ju faktiskt ta några kort själv, i hagen, stallet och lite sånt. Måste ju faktiskt bli lite nya bilder på bloggen. Skräpning från både min och Hanna´s sida nu. Visst Hanna ? ;)


Två ovisade bilder på mina elsklingar! <3

Torsdag.

Idag blev det ingen ridning. Han hade svällt upp på båda bakbenen så ville inte rida honom. Troligen pga. muggen som ännu inte har försvunnit ... Så han fick stå idag. Däremot så får vi åka ner imorgon om jag kanske inte tar modet och rider här hemma då han ska vara med på hoppträning på torsdag för Thomas. Kommer då hoppa med andra för andra gånger. Får se hur det går då! :) Kanske vill ni ha film ifrån det ?

Tänk att det bara är 4 dagar kvar till jul, SJUKT vad fort tiden har gått. Har bara ett halvår kvar i 9:an och sedan börjar jag något ridgymnasium (förhoppningsvis) någonstans långt här ifrån!!! :D

Träningen.

Tänkte berätta lite om träningen igår för Thomas.

Började med att värma upp helt vanligt, olik längd på formen, övergångar osv. Då la mamma och Thomas ut bommar samt hinder. Mitt i allt kommer det in 3 st ponnysar med ryttare, sedan efter en stund kommer det 4st till och sedan kommer det en till, och jag tänkte att detta kommer ALDRIG gå. I detta lilla tältet, nej det kommer inte gå. Men haha, alla gick faktiskt ut, tror dom fattade att dom bara skulle vara ivägen då det låg bommar överallt och hinder och sitter jag där på en stor häst som jag inte har den största kontrollen över. Han är nämligen så att när det är något annan häst där man rider så vill han väldigt gärna vara vid den så han kan bara köra ner huvudet och i stort sett springa in i en häst. Knäppjöken!

Men iaf så la dom två bommar på ett böjt spår med 3 galoppsprång imellan. Travade först över det ett par gånger och seda galopp. Han klarade inte tre galoppsprång i början då han har sånn energi och stort galoppsprång. Så han galopperade där på 2språng några gånger, gick verkligen inte att få honom att lugna ner sig. Efter en stund lugnade han sig och det gick att prata med honom, han galopperade på 3 galoppsprång med det va inte lätt då jag var tvungen att sitta och hålla i honom i stort sett hela tiden. Han blir dock väldigt trött snabbt när man gör något krävande så han bröt av till trav och hade sig ett tag. Men det blev bättre och bättre. Thomas är så jäkla bra för hästen får skrittpauser imellan allting. Andra tränare som jag tränat för är det nu kör vi och sen är det någon annan tur ungefär, men Thomas är mer att nu tar vi allting lugnt och fint så ser vi hur det går. Amtess får alltid 5-10min skrittpaus mellan varje övning, då hinner han förklara nästa övning och vi hinner gå igenom övning hur den va osv.
Sedan blev det 3 bommar med 1galoppsprång och sedan 2 galoppsprång på långsidan. Detta är svårt då han har svårt att hålla rätt galopp om han inte får springa iväg på raksidorna, sedan att det är så korta avstånd gör det ännu svårare. Tog några gånger innan vi fick till det, men lyckades tillslut.
Sist men inte minst på andra långsidan var det en bom, 3 galoppsprång, ett räcke, 3galoppsprång en bom. Tror ni jag kämpade med att få 3 galoppsprång efter ? Det syndes absolut inte på filmen jag la upp, men han hoppar så JÄKLA stort, och lååångt över hindrena. Han måste börja hoppa mera runt. Så Thomas fick lägga en broms bom efter hindret så han inte kunde hoppa så stort. Vi klarade det galant sedan! :D

Är så jäkla fast i den hästen, skulle inte byta honom mot någon! <3



Kollar runt ..

Sitter och kollar runt lite på Cheval ridsport och Hööks om jag kanske ska ta och beställa hem något. Får inte köpa objektivet för mamma förrens efter jul så troligen har hon redan köpt det i julklapp då hon sagt några saker som får det att verka som hon gjort det. Samt att jag kommer ju få pengar i julklapp av andra så då kommer jag ändå ha råd med objektivet om jag vill köpa det :)

Trodde inte jag skulle få några julklappar av mamma och pappa iår. Dom har sagt att jag inte kommer få något då dom redan köpt en transport för 75.000kr till mig och dom ska köpa en sadel för 5000-10.000kr till mig. Men mamma säger att jag kommer smälla av när jag kommer se vad dom köpt till mig, tror dom har köpt något från JW då dom babblat om honom fram och tillbaka :D LÄÄNGTAR, bara 4 dagar kvaaar!! :D:D

Trött

Luggit med huvudvärk sedan jag kommit hem från karlstad i eftermiddags ..
Är så himla trött och sliten , så ska bli skönt med lov :)
Fick iaf dom sista julklapparna inhandlade idag!
Bäst att va ute i tid , eller?
Men ska försöka se om jag kommer på några intressant inlägg att lägga upp..
Annars lovar jag att det blir massa intressant på jullovet! :D

/Hanna


Ingen skola.

Idag blev det ingen skola för mig. Sket i den helt enkelt, vi skulle ändå bara dit, äta frukost, titta på film 2timmar, äta lunch och sen hem. Så stannar hemma och ska försöka tjäna ihop 600kr så jag kan beställa hem objektivet. Får 200kr av pappa om jag städar, så ska börja städa nu. Sen ska jag åka ner till morfar och tjäna pengar, troligen kommer jag bara få 400kr utan att behöva göra något med för en gångs skulle vill jag TJÄNA pengarna ;)

Igår var jag på träning för Thomas i ridhuset. Blev bommar och några hopp. Kom typ 8st ponnysar och skulle rida men dom försvann sen som tur var! Haha, skulle bli lite jobbigt annars. Kommer skriva mera sen, batteriet i datorn håller på att dö och orkar inte leta upp sladden, så skriver sen :)

Snuttis





Nån som har tips på vad man ska ha för inställning på Nikon kamera när
man fotar i ridhus? :D

/Hanna


Ricinolja = längre hår?

Som rubriken lyder , är det sant att håret växer?
Läst runt på massa olika bloggar och överallt och
för dom verkar det som att håret växer?
Så kan nog säga att det är nog något jag tänker
prova nån gång när jag har lite mer mod! :D



/Hanna


Julshowen igår!

Hann inte skriva igår då jag kom hem sent från julshowen , och hade annat för
mig och sen låg jag död i sängen ;) Men kan inget annat än att säga nöjd!
Visst hon blir lite taggad när musiken kommer på och folket sitter och glor ..
Men med tanke på att hon stått lite , inte blivit så mycke "western" ridning var
hon guld värd där inne! Dom missarna som blev var godkända för mig :)
Julshowen totalt annars var nog nästa den bästa genom åren enligt mig ,
mycke bra show , höjdhoppning och massa spännande :D



/Hanna


Hoppträning med Amtess

Hopptränar i ridtältet för ca. 4:e gången med Amtess.


Julshow sen tidigare år!

Slänger in en bild från varje julshow som jag varit med ifrån :)

Kadrilj med Chess (ridskolehäst) 2008!
Fotad av : Erika , http://equestrianofsweden.blogg.se/


Sen red jag "typ" dressyr med Peppy, med en annan dressyr tjej :) 2009
Anledningen till detta var nog att visa att även andra hästar kan.

Fotad av : Erika , http://equestrianofsweden.blogg.se/


Sen blev det Barrel Racing med US (ungdomssektionen) 2010
Även Majsan var med.



/Hanna


Träningen!

Precis kommit hem från julshows träningen och väntar nu på min syster och Erik :)
Idag körde vi igenom allt som det ska se ut för första gången. Gick bättre än förväntat
och hästarna skötte sig perfa! :D
Det som behövs tänka på för att Peppy ska funka är att gå igenom spinnen innan
man ska gå in , inte va nervös eller göra något slarv fel! Minsta fel , och jag bara
blir sur och det går ut över Peppy .. Snäll häst som stått ut med mig många gånger <3
Det som också gick fel är att hela stereon la av .. Så hoppas verkligen på att dom finner
någon annan , annars blir det riktgt riktigt tråkigt!

Imorrn blir det nog inte så mycke bloggning , då jag åker ner vid förmiddan
med henne och går igenom lite saker som behövs och tvättas! :)



/Hanna


Ridtältet.

Mamma ringe jämt nyss och frågade om jag ville enr till ridtältet och rida. Självklart, så dom kommer snart så drar vi ner dit sen :) Vi kommer åka så vi är där nere typ vdi 17:15 så dom som har julshows träning försvinner från tältet för han blir som han blir med andra hästar :) HOPPAS vi är själva, troligen inte men inte många snälla gud!!

Så vi ses sen :D

Hoppade ridning.

...hoppade över att rida idag. Testade inte ens, ville inte sätta mig upp på honom och att han skulle börja och allt vi jobbat med under veckan ska rasa ihop. Så jag sket i att rida och släppte dom båda två i paddocken, ska börja trickträna dom tillsammans då dom lyssnar bättre när dom är tillsammans :)
Testade att få Jonax att stegra idag, han gjorde lite men det måste tränas upp. Förväntade mig inte ens att han skulle fatta vad jag menade för fem öre, men det gjorde han! :D

Mamma och pappa kommer tydligen hem idag, bara jag som fattat fel med att dom skulle komma hem imorgon. Så ska prata med mamma om att beställa objektivet! :D:D


Hästar.


Jag börjar från börjar och går mot nuet :)

Första hästen fick jag när jag var 6år gammal. Det va en rund liten shettis på 7år. Ett envist sto som heter Rubina, u: Rosje v.d Dames e: Fridhems Fofo. Hon var rödfux och en ponny med glimten i ögat hela tiden. Henne hade jag tills jag var 8år har jag för mig, växte ur henne och hon flyttade till norge. Under den tiden hade vi bara roligt, mina kusiner körde in henne och jag tävlade henne i några trav tävlingar.



Under tiden som mina kusiner körde in henne lånade jag en annan shettis av dom. Hon heter Flickan och är nu ca. 23år kanske ? Henne hade jag också endast roligt med, red bara på henne, körde henne några fåtal gånger men inte mycket alls. Henne lämnade vi efter någon månad tillbaka och fick hem Rubina.

Som sällskap till Rubina under den tiden vi hade henne hade vi ett varmblod som gått i pension. Han heter Mr. lucky och han är 24år gammal idag. Han går hos min moster, det har alltid varit hennes häst. Lucky hade vi ändå från när jag var 6år tills jag köpte Spunky, han gick som sällskap åt Rubina, Flickan och Jonax.



Under den tiden som vi hade Rubina och Lucky hade vi under några månader även två andra shettisar hemma hos oss. Var under sommaren och dom red jag och körde ibland, ägarna till dom gjorde också det. Under en annan sommar, tror faktiskt det va under vintern också så hade vi en islandshäst hos oss också. Den gjorde jag aldrig något med då den som ägde hästen ansåg att "islandshästar är tant hästar och att dom ska inte småbarn hålla på med!", löjligt var det men kunde ju inte direkt sätta mig upp på en häst som inte var min. Vi hade även en nordsvensk hos oss någon månad, en som bodde nära oss red den dagligen så hon hade den hos oss, under sommaren.

När jag hade sålt Rubina var jag utan häst i ett år tror jag det va, eller ett halvår iaf. Vi hade fortfarande Lucky men jag kunde inte hantera honom då han var ganska så galen i huvudet på den tiden, så han gick mest i hagen. Vi hade en häst som sällskap åt honom men minns inte vad det var för häst.

Sedan köpte jag Jonax, mina fian Jonax. En busponny som hade all energi och han hoppade som en gud. Honom hade jag så himla roligt med, jag hade ännu inte kommit in i stadiet där jag ville utvecklas, bli bättre och rida korrekt. Utan det va mest lek och uteritter.



Sedan köpte jag mig Spunky Boy, varmblodig travare på 9år. (var han då) Numera är han 12år. Det var då jag ville utvecklas, började ta lektioner lite smått för Ann-louise Dixner (BÄSTA tränaren någonsin). Vi kom ju ganska långt och ville utvecklas hela tiden. När jag köpte Spunky åkte Lucky hem igen, han skulle egentligen avlivas då min moster inte hade tid för honom men det blev aldrig så. Spunky såldes i slutet av sommaren detta år, tror det va i augusti om jag inte är helt vilsen.



Då lånade vi hem Flickan igen så hon fick gå som sällskap åt Jonax. Tog väll någon månad innan jag hittade Amtess, innan Amtess hade vi ringt på många hästar. Men alla såldes i stort sett dagen efter. Vi hann kolla på en häst, en 3åring, fux, 170cm, fyra vita strumpor, SUPERSNYGG. Men inget för mig då den var för stressad och tittig och hade nerverna på utsidan. Hade verkligen köpt den om den inte varit som den va, stressad och sånt för den hade verkligen gångarterna för att komma långt. Bra stam hade den också.


Men vi hittade ju min fina drömhäst Amtess tillslut. Åkte ner och provred och bestämde mig i bilden påväg hem att honom ska jag ha. Så vi ringde och sa till dom att vi ska ha honom direkt vi kom hem. Vi hade en jobbig start, funderade på om jag skulle lämna tillbaka honom den första månaden, men nu har det vänt och jag skulle inte byta honom mot en miljon. Vi siktar numera mot stjärnorna och tar varje dag som den kommer. Målet med Amtess är att starta 130klass och någon MSV i dressyr kanske och sedan sälja honom, beror på hur det blir med skolan och sånt. Och sen beror det ju på vad jag vill göra då, kan ju inte säga nu att 15 februari 2014ska jag sälja honom ungefär. Vi får se hur det blir helt enkelt :D



Sedan har jag ridit hästar, hjälpt till med andras hästar och sånt också :)


Nytt objektiv!

När mamma och pappa kommer hem ska jag säga att vi ska beställa ett nytt objektiv till mig! Orkar inte med mitt skit objektiv längre. Har ju bara ett som följer med kameran och det är bara 55mm, ska köpa ett med 250mm nu. Hatar att man inte kan ta kort längre bort, blir så svårt att få till bra bilder då! Så tänker beställa ett 
Canon Objektiv EF-S 55-250mm IS till kameran. Kostar ENDAST 1995kr, annars brukar objektiv ligga runt 2500-4000kr så tänker slå till nu :)

Så då kommer ja ha detta till kameran;


Följ oss på ..

http://www.bloglovin.com/blog/3277067/srfr?claim=gcygcmug2w7
Följ oss på bloglovin! :D


Knäck!

Ska ner och hjälpa mamma att baka
 och äta lite knäck nu och sedan fixa hästen och lite pyssel
där ute :)


Majsan har heller inte skrittats igång denna
vecka då det har varit luciaträning och super halkigt..
Men både jag och mamma tyckte att det va bättre
att hon vila lite till så det är läkt och ser helt bra ut! :)

/Hanna


Godmorgon!

Har precis ätit frukost och ska snart ut och mocka :)
Mamma har redan tagit ut hästarna så dom kommer
ut i tid , å inte vid 10 tiden ;)
Klockan halv 5 idag ska Peppy va uppvärmd och
klar, så ska jag och Karin rida igenom mönstret
inför julshowen som är imorgon :)



/Hanna


Godmorgon!

Jämt nyss vaknat. Ska dra till morfar vid 10 tiden med fyrhjulingen och pynta granen åt honom! :) Har slängt i mig fukost, Kellogs flingor med jordgubbar, MUMS! Hästarna har fått komma ut också, hungriga som dom i stort sett alltid är sprang dom till maten direkt ;) Vi har ensilage bal i hagen åt dom.

Efter att jag varit hos morfar ska jag kolla om det går att rida Amtess i paddocken, ska bara rida en kortis, kanske en kvart 20min och sedan bara leka med honom i paddocken. Får se om jag kanske hittar på något med Jonax också, kanske trickträna ? :) Vill så gärna lära honom stegra från marken, han kan liite. Han kan stegra när man sitter på, men har ju inte ridit honom på mer än ett halvår så kanske är lite ringrostigt ? :)


Såhär kan han om man han träns och rep och står från sidan/bakom. Men inte framifrån utan saker.


Hästar genom tiderna.

Skulle ni vilja läsa lite om hästar som jag ridit genom tiderna ? Inte hästar som jag ridit någon enstaka gång, utan hästar som jag hjälpt till med, ägt, haft hemma osv. ? Jag skriver lite kort om dom och bilder på dom jag har ? :D


Bella Bus och Cartousch. En av hästarna jag hjälpte till med!

Helgens planer.

Mamma och pappa har åkt till Örebro för att köpa julklappar. Så jag kommer inte kunna åka ner till ridhuset och träna något under helgen då moster som brukar skjusa mig när mamma och pappa inte kan är påväg till Milano för att hämta hem kusinen. Kanske hittar någon annan som kan skjusa ner mig eller så får vi skita i det.
Mamma ringde förut och frågade storleken på boots till Amtess så hon kommer köpa det till honom, så jäkla bra att hon gör det då vi tänkte åka till granngården och köpa idag men hann aldrig och hon köper några gummiboots eller andra boots med bättre kvalité. Hon pratade på gummiboots och sen om några boots från Globus, så vi får se vad hon kommer hem med :) I vilket fall om hon kommer hem med Globus boots får vi åka ner till granngården ändå, vill inte ha Globus boots då dom troligen kostar mer än vad gummiboots kostar i hagen. Det är gummiboots så jäkla bra till, att ha i hagen!! :D Han har inte fått ett enda sår till efter det, ska även försöka köpa sådana senskydd som det är på bilden nedan som han ska ha i hagen. Finns det sånna som man kan ha bak också ? Det lär ju hjälpa mot mugg då han har jättemycket och det VÄGRAR gå bort ...



Imorgon så tänkte jag testa rida i paddocken, va längesen jag red i paddocken. Har ju bara longerat, släppt honom och lekt med honom i paddocken här hemma då han blir som han blir. Men ska testa att rida där imorgon eftersom han har gått så bra hela veckan i tältet så kanske han går bra här hemma också. Men ser jag att han är på humör att bocka så ger jag mig direkt, vi kan inte ha motgångar på ett tag nu, en månad utan motgångar behöver vi ha för att det ska kunna hända något och om det hjälper med att inte rida hemma så får det väll bli så. Men har pratat med mamma nu och vi ska flytta ner honom under jullovet en månad till Thomas och mamma ska ringa om att avliva Jonax under jullovet så han kommer troligen försvinna innan skolan börjar!


Sjukdom ?!

Har tänkt på detta några dagar nu, undrat fram och tillbaka hur folk kan ha rättigheter att göra såhär.
Jag pratar om folk som har sjukdom, t.ex ADHD, CP, ADD osv. vem fasiken har rättigheten på denna jord att säga till en människa att den har ADHD ? Att den är det fel på, den är inte som andra människor, den är en annan slags varelse. ALLA är vi människor, jag anser att man inte ska få kunna sätta ut en diagnos på en människa. Jag känner faktiskt 2st som har ADHD, men inte fasiken ser jag dom som en annan person, dom är minst lika mycket människa som jag är. Så hur kommer det sig att ens föräldrar kan åka in till ett ställe och där testar dom fram och tillbaka och sedan bestämmer dom sig för att den hära personen den har ADHD så den ska gå på medicin för att vara "normal". Den är väll lika jäkla normal som alla andra, bara för att den har svårt att sitta still, har jobbigt att koncentrera sig osv. så är det väll inte så att den ska tvingas gå på medicin bara för att en människa har sagt att den personen den är det fel på.

Jag tycker inte det är fel på personer som har ADHD, eftersom jag haft en nära vän som har det så har jag ALDRIG någonsin sett på den på något annat sätt än vad jag ser andra. I min värld så finns det inte grupper bland folk, ADHD personer, mörkhyade personer, vita personer osv. dom är ALLA människor och har lika mycket rätt att leva som vilken person som helst.

Hade jag bestämt så skulle det inte finnas något som hette ADHD och CP, vet ni hur många det är som blir MOBBADE bara för att en människa har satt en diagnos och sagt att den personen är CP ? Det är SJUKT många som blir mobbade pga. en sak som står på ett papper. Jag är less på det och jag blir så JÄKLA irriterad på folk som skojjar om att säga till folk att dom har ADHD. Lägg ner med det, tänk om den personen faktiskt har ADHD ? Hur fan tror ni dom känner då ?

Myser!

Ligger i sängen framför datorn och myser
med kissemissen Sigge :)



/Hanna


Förlåt.

Har bloggat dåligt nu. Men har haft fullt upp med skolan, pluggat prov och sådant. Sedan har jag varit nere till ridtältet varje dag efter skolan och ridit. Så har varken haft tid eller lust att göra något på bloggen :)

Men har faktiskt ingen lust att blogga, känns så tråkigt att skriva samma sak varje dag. Så jag kommer skriva när jag har lust och något att skriva om.

Kan bara säga att det går då JÄÄÄKLA bra med Amtess nu, helt förälskad i den hästen! fyfasiken skulle inte byt honom mot någon. Känner verkligen att det kommer gå bra detta! :D

Ridhuset!

Tar med mig Peppy och pappa ner till ridhuset nu
och tränar med Karin :)
ses ikväll!
/Hanna


Snart klar!

På torsdag är vi klara med allt lussande :)
Imorgon är det ingenting , utan back to school!
Skönt att betygen sätts på torsdag! Då är
det bara att hänga med i skolan och må.
Gick bra på morgon idag , annars fram mot
eftermiddagen var det mer fnitter och alla
var övertrötta .. Men vi klarade oss , och alla blev
nöjda! :)
Pluggar som en dåre till so:provet som är
imorgon , och även försöka komma på
bra intressanta inlägg till bloggen :)



/Hanna


Jobbigt!

Dom 2 första lucia uppträdande gick prima! :)
Det sista var mycket jobbigt .. På ett ålderdomshem.
Allt gick super , tills vi skulle in till en med
muskelsjukdom, han hade andas hjälp kunde inte själv,
hans anhöriga satt och gråt och där låg han , och hade
massa slangar överallt! Usch , det va jobbigt för alla!
Men nu är det ner i soboken , plugg!



/Hanna


Dålig uppdatering.

Varit dålig bloggning av mig, men mamma lyckades ta bort filerna ifrån lördags så blev sur och orkade inte bry mig om bloggen. Men filmerna ifrån igår är kvar som tur är, så ska lägga ut dom när jag lagt in dom på datorn. Kommer även skriva om ridpassen, kan ju bara säga att det gått skitbra! Han har gått klockrent och jag tror verkligen att det kommer bli något av honom någon gång framöver.


Annonsbilden jag blev FÖRÄLSKAD i!

Bilder!

Slänger upp några halv suddiga bilder med
dålig kvalité som togs på en iskall dag enligt mig ;)













/Hanna


Lucia bilder!

Bilder på häst och vagn genom Sunne :) iskallt..












/Hanna


Bra uppfinning!

Tänkte dela med mig utav en bra grej som kom upp efter en olycka ..



en träbit bakom grejen man öppnar med, himla smart.
Kom upp efter 2år hemma i mitt stall då Spottan sprang in i
den dära och det slutade med att det fick sys massa stygn ,
nersövad häst, en svimmande syster och en onsdag kväll.
Just i det ögonblicket insåg jag att det kommer va över för
henne , men hon hade turen med sig för denna gång!
Mycket nära att det skulle tagit strupen , men funkade bra!
Så någon dag efter detta kom detta upp av pappa som
sitter bakom varje öppnargrej :)

Ett ärr som syns bättre i verklighet och
är enligt mig väldigt fult eftersom det
syns bara man kollar på hästen ...



/Hanna


Till ridtältet.

Haft fullt upp idag, hämtat ensilage till hästarna och åkt pulka bakom fyrhjulingen :) Så nu ska jag dra ner med mamma till ridtältet, ska bli lite hoppning idag, ska leta upp någon bra övning för nybörjar häst! Mamma kommer självklart filma!! Så åker nu, kommer skriva om ridpasset sen och även gårddagens ridpass!

Gött att få ..

en ny gratis xperia active imorgon bara
för att dom tappa bort den andra på lagning ..
Känns ju lite gött , men ändå ingen sån jag vill ha.
Så vi får se om jag har den ett tag eller om mamma tar den :)
Fick ju en lite bättre än den jag hade ;)


/Hanna


Det går bra!

Skriver ett kort litet inlägg om hur det gick i kyrkan.
Nervöst och "jobbigt" och stå i en timme .. Men det gick :)
Sen låg man rak lång i soffan ;)
Idag är det häst och vagn genom Sunne till teater torget,
sen julbord på selma gratis och uppvisning där och
sist är det på hembygdsgården :)
Så ska nu alldeles strax göra mig iordning och åka till
sköna brudar! :)

/Hanna


Ridningen.

Ridningen idag gick jättebra. Han fick inga speciella utbrott och han gjorde fina ökningar i traven, det går framåt!
Är ju helt upptagen i Grey´s anatomy så kommer skriva imorgon om ridningen och även lägga ut film! :D

Grey´s anatomy.

Sitter och kollar på Grey´s anatomy med mamma. Brorsan har alla program. BÄSTA PROGRAMET NÅGONSIN! Älskar det, finns inget bättre.


Utkast: Dec. 7, 2011

Tänkte visa bilder på mitt stall :) Själv tycker inte jag det är "mysigt" , då det är högt i tak
och mycket onödig plats. Men helt klart nöjd med att det är stort utrymme och att man får
plats ;)
Fick dock ingen bild på där maten är , men det kommer ..

Sadelkammare


1 box


2 boxar.
  

2 boxar

 
 /Hanna


Nu drar jag ..

Förlåt för dålig uppdatering igår. Men vi hade ett litet julbord här hemma så satt och pratade med folket rätt så länge. Sen orkade jag inte skriva något på bloggen så gick och la mig istället. Blev ingen ridning igår då det var jättemycket slask ute på vägen och många hade kört av vägen så vi ville inte ta den risken att vi skulle åka av vägen med Amtess! Så vi ska åka iväg snart, ska bara ut och göra iordning honom. Ska rida med bommar som jag skrev igår, mamma ska filma.
Kommer ha Kingsland lindorna, Showmaster schabraket (vita), gummi bootsen. Så ni kommer få se outfiten sen :)

Gick det bra eller inte ?

Hemkommen från träning och uppvisning med lucia nu :)
Gick bättre än vad jag trodde , förutom att vi skratta mitt
i allt och gick iväg lite tidigt ;) men kul varre!
Gäller att skärpa till sig på alla andra ställen!
Imorrn är det "kröning" och det innebär att vi står
i kyrkan och sjunger med barnkör, överstämmor
och en massa tal .. :)

Men nu blir det idol det sista , fixa för imorrn och
mys med familjen! :D

/Hanna


Nu kör vi!

Yeah! , första uppvisningen för lucia ikväll ;)
herregud hur ska det gå? Nejdå, ska nog gå bra! :)
Men dags att se till att allt är med och sen åka. Ses ikväll!



/Hanna


Ridtältet.

Vid 6 tiden, eller lite tidigare åker jag och mamma ner till ridtältet och rider där med Amtess. Så jag får komma iväg och rida på honom någon dag under veckan iaf, ska ringa hovslagaren idag så kommer han troligen under helgen. Ska rida med bommar och kanske något litet hinder då han tycker det är roligt så blir han så positiv till arbetet.

Så mamma ska få filma då det va någon som ville se när jag red Amtess! Så vi får se ;)


Filma ?

Vill ni ha film på något ? Har ju faktiskt en rätt så bra filmkamera så kan ju filma något om ni vill. Vad vill ni se ? :) När jag rider Amtess ? Amtess springer lös i paddocken ? När Hanna rider ? osv.


En av dom absoluta favorit bilderna jag tagit på Hanna och Peppy! ÄLSKAR HANNAS OBJEKTIV (L)
Ska åka till henne någon dag och tvinga henne att jag ska fota, så roligt att ta kort med henne kamera!!


Ska försöka ...

.. så gott jag kan att blogg från imorgon tills tisdag :)
Är ju som sagt lucia från fredag-tisdag .. Känns lite
sådär nu med att va med , haha!
Men ska försöka göra några bra tidsinställda
så Amelia slipper ha häcken full ;)
Kan även säga att Majsi är bättre och ska skrittas
igång till veckan! :) skönt.

/Hanna


Förra vintern!

Slänger in ett fåtal bilder på mig och Peppy förra
vintern fotograferade av min syster och Amelia :)
Himla mysigt att rida i snön!



Rakad och ful färgad häst ;)








/Hanna


Objektiv.

Jag söker efter ett objektiv till min kamera. Har en Canon 1100D , objektiven som passar till den är EF och ES. Vill köpa ett objektiv som man kan zooma till 250mm eller längre, det ska vara i fint skick. Inte förstört eller något sånt. För en bra peng, inte över 1500kr. Ska inte vara köpt på 90 talet. Haha, nej men vill ha en rätt ny en. Så har du en eller vet någon som har så skriv en kommentar! Vill veerkligen köpa ett objektiv!


VILL RIDA!

Åh, vill veerkligen rida nu! Känner att jag MÅSTE rida, har rid abstinens ... Funderar på om jag kanske ska en liten risk och rida ut barbacka på honom imorgon och skritta. Får väll sätta på min ridväst, hockey skydd och allt jag kan hitta så jag inte slår ihjäl mig! Haha, nej men ska faktiskt ta det modet och göra det! :) Kanske kan få mamma eller någon annan att fotografera lite ute i det fina vädret! Eller nej, jag SKA åka ner till ridhuset imorgon. Får väll se om det kanske blir träning för Thomas eller inte.

Som ni kanske förstår så blev det ingen ridning idag heller, ingen longering heller. Går in det är för halkigt. Så har bara mockat, fick ställa in värmefläkten för det va riktigt kallt ute i stallet. Nu står den inne i sadelkammaren så det ska bli varmt där inne. Ska ut och ta in hästarna också, dom kommer inte när jag ropar på dom så går in i en halv timme och går ut sen. Då kommer dom oftast. Har lust att bara lämna dom ute så dom får skylla sig själva, men det går ju inte när det är så kallt!


En söt bild på Barraq, en ridskolehäst. Vi hade en liten fotografering när vi sommarjobbade där :)


Akuten!

Slutade skolan vid 20 över 11 och sedan dess har jag suttit på akuten tills nu .. (ungefär)
På grund av detta är att min tå skulle röntgas då hästen vred runt den när hon fick en
stöt så att det skulle stå i "papprena" när jag kanske får problem längre fram :)
Men bloggar mer ikväll eftersom det är lucia träning nu ;)

/Hanna


Nej!

Nej, jag ska rycka upp mig och sluta tycka att allt är så jobbigt! Numera är det endast positivt ifrån mig, nu kör jag och endast jag. Har försökt men blir bara nobbad direkt! Så nu kör jag, ingen annan än bara jag. Kommer kännas skönt att få tänka på på bara mig och ingen annan. Jag och Amtess, det är det som gäller nu! :)

Inget mera ..

Nu blir det inga flera inlägg för dagen, blogg.se krånglar ju. Tänkte bjuda på lite bilder men det går inte att lägga upp! Någon mer som har detta problemet ?! Så ska gå till sängs nu, har tyska prov imorgon. Inte taggad alls ...

Inlägg till mig själv.

Skriver detta inlägget, vill få ur mig. Skriver detta till mig själv för att påminna mig själv vilket skithög jag varit och vilken underbar vän jag en gång hade. En vän som jag saknar varje dag, saknar hennes skratt, henne roliga skämt och henne. Vi började väll umgås genom ridskolan har jag för mig. Någon klubbtävling var det tror jag. Vi började småprata lite, sedan kom hon hem till mig. Då blev det helt plötsligt i stort sett VI. Hon och jag mot världen ungefär. Vi stöttade varandra genom vårt och tort, hon var en sjukt bra person som verkligen fanns där för mig. Hon klankade inte ner på någon, inte på en enda person. Det va skönt och roligt att vara med henne. Då mina andra vänner, i stort sett alla, pratar skit om andra, skvallrar till andra osv. och då va det så jäkla skönt att få vara med henne och vi pratade inte om någon annan, vi satt aldrig och pratade skit om folk. Haha, eller jo, om hästbloggs personer! Men det va ju en annan sak, dom kände vi aldrig, dom har aldrig fått reda på det. Vi pratade i stort sett 70% om hästar, vi sov hos hästarna, vi tillbringade flera timmar i stallet, red lååånga uteritter när det va SVINKALLT ute. Men vi hade roligt, hela tiden. Finns verkligen ingen annan människa som jag haft så roligt med, aldrig! Men vi hade våra små bråk (har nog dom flesta kompisarna) och va inte med varandra på några dagar, veckor. Men vi blev alltid vänner. Men nu har vi inte ens bråkat, vi har inte pratat eller något på MÅNADER! Ni kan nog inte förstå, när man i stort sett har varit med en person varje dag, varenda dag och sedan inte träffas eller pratat på MÅNADER. Det känns så jäkla sorligt, så förbannat tråkigt. Och det är säkert mitt fel att det blivit såhär, jag vet inte riktigt men jag har inte skrivit till henne. Mår dåligt över det, att ha brytit en sådan underbar vänskap förstår jag inte hur man kan göra. Dum som jag är så gör jag det. Om du nu läser detta, ska du veta att du är saknad någon ENORMT. Går nog inte en dag utan att jag tänker på mig, du va min absolut bästa vän som jag litade på till 100%.

Ingen ridning.

Kommer inte kunna rida något förrens hovslagaren har varit här om jag inte åker in till ridhuset. Hatar när det blir såhär, hästen blir skadad eller tappar någon sko eller något liknande. Vi som var pågång, och nu kommer ha vila i några dagar och kommer sedan vara som en tickande bomb! Han har ju inga snösulor, så det samlas jättemycket snö under hovarna så han har jättesvårt att trampa rätt och att rida runt på en redan halvgalen häst och sedan har han snö under hovarna är inte den bästa kombinationen faktiskt! ;) Haha, nej men ska prata med mamma och pappa någon dag nu i veckan om att vi måste ta tag i detta och flytta ner honom till Thomas. Då kan jag rida till tältet varje dag så kommer vi utvecklas mycket bättre. Det enda jobbiga med allt detta är ju att Jonax tyvärr måste avlivas om vi ska kunna göra detta. Det är bäst för honom så det känns rätt att göra på det viset! Amtess är en sån häst (just nu) som man inte kan ha massa motgångar med för då blir det bara fel allting och man backar tillbaka dom stegen man byggt upp. Det är så det blir hemma, då han har fått någon idé att han ska bete sig som han gör hemma så blir det ALLTID motgångar hemma. Vet inte vad jag ska göra! Kan sätta mig upp och skritta ett varv, då kan han helt plötsligt få för sig att dra ner huvudet och göra en bockserie, finns då ingen chans att jag kan ta tag i tyglarna för gör jag det ställer han sig rakt upp. Så jag kan bara sitta där och låta honom bocka klart! Och ska det vara så kommer jag aaaaldrig komma någonstans med honom. Då vinner han hela tiden, finns inget värre än när han gör sådär. Att inte kunna göra något för man vet att han kommer göra något 3 gånger värre för han blir sur. Det känns riktigt surt. Men hos Thomas är han cool lugn, i tältet är han tootalt cool lugn och i ridhuset är han lugn. Alltså har han bara fått för sig att han ska få göra som han vill här hemma! Men jag tänker INTE ge upp, jag är inte den som ger upp. Aldrig när det gäller hästar, aldrig! Jag har kämpat så himla mycket för att kunna ha häst så det ska krävas mycket för att jag ska lägga ner med hästar, det är inte värt det! Haha, skrev lite mycket märkte jag nu. Men måste skriva ut ibland, känns mycket bättre då! ;) Har också samma problem som Hanna, men ingen skräll att blogg.se inte funkar som det ska!

Det krånglar än..

Inläggen krånglar än med att när man skriver nytt inlägg så är hela rutan till höger och man ser bara halva texten .. Så ladda ner appen på ipoden , så får se hur det är imorgon :) / Hanna


Krångel

Blogg.se krånglar för mig just nu lite halvt irriterande ..
Så kanske försöka byta dator och se hur det är och
isf blir det mer inlägg sen! :)

 /Hanna


Grymt

Har precis kommit in från att ha ridit Peppy en liten sväng på ridbanan :)
Övade mycke på avsaktningarna från stor till liten volt, då det är ett moment
som ska göras på julshowen. Själv tycker jag att det är rätt "fränt" att se på
otroligt duktiga hästar och ryttare om gör avsaktningarna då dom inte tar i
hästen för fem öre , utan använder sätet! grymt.
Peppy kan det där bara man gör rätt , så ibland blir det några missar men
det löser sig fort :)
Nu blir det att äta , plugga tyska och duscha!
Blir två bilder sen i höstas :)



 



  


Besöksrekord!

Tack för besöksrekordet igår! Roligt med massa läsare :) Bloggen blir bättre och bättre för varje dag, eller vad tycker ni ? :D

ååh ännu mera ... ! :DD

Imorse när jag vaknade rasade snöflingorna ner framför dörren och det
snöade verkligen! :D ååh kanske blir en vit lucia och en vit jul ?
Underbart att pulsa med hästen i snön och svettas som en galning för
att ta sig fram! :)
Är ingen skidåkare direkt så , men när det är jul så ska det va snö!



/Hanna


...

Lite dålig uppdatering från min sida igår kväll , men hade inte tid ..
på grund av lite saker.
Amelia har vart flitig och gjort bloggen lite "fräschare" och massa inlägg! (y)
Men mot skolan nu snart för min del och sedan rida och blogga för min del ;)


/Hanna


Header.

Nu har jag fixat en ny header, orkade inte med den tråkiga som vi hade. Så tog en bild som jag verkligen gillar, tror det är Hanna som tagit den. Annars någon annan i hennes familj men tror det är hon. Det är på Peppy och Ville, nya tillskottet i deras familj. Helt klart en bild som man får värsta varma känslan av, och Ville är helt klart det sötaste fölet jag någonsin har sett. Förutom mosters alla shettis bebisar då, ingen kan ju slå shettis fölisar men Ville är den sötaste bortsett från shettisar! :D

Så denna kommer finnas där ett tag, tills vi tagit kort tillsammans. Vill endast ha en bild med någon text på som header, anser att det är mycket finare och stilrenare än att ha flera bilder, ser endast rörigt ut om man inte är riktigt duktig och får till det as bra! Finns ju dom som får till det riktigt bra, men sen dom som inte alls får till det, som jag. Så en vinter bild och vintrigare blogg kommer det att bli, tills dess får ni nöja er med denna ! :)


Loggan!

Har nu fixat en logga till bloggen. Allt är gjort av mig, "hästen" är  ingen mindre än Jonax. Tagit från en bild, klippt ut och fixat med det. Är faktiskt nöjd, denna loggan kommer alltså att finnas lite här och där.



Vad tycker ni ? :)

Vilka är ni ?

Vilka är ni som läser bloggen ? Hur gamla är ni ? Vart bor ni ? Hur hittade ni till denna bloggen ? Läser du den varje dag ? Vad tycker du om den ?

Ja, varför inte skriva lite om dig ? Om du har djur, vad du gillar med denna bloggen, vad vi kan göra bättre osv. Berätta så svarar vi garanterat med en kommentar till eran blogg! Kanske blir någon/några av er länkad på denna bloggen ? Skulle vara grymt roligt att få veta lite om ens läsare. Så kör på, skriv huur mycket ni vill! :D



Håller på att fixa med en egen logga till bloggen, har ni något förslag ?! :D

Matteprovet.

Hade ju matteprov idag. Vi skulle bara två tillsammans och hamnade med Hanna, ingen skräll alls ;) Haha! Tyckte iaf det gick ganska bra. Vi tänker oftast på samma sätt så tyckte vi kom fram till bra lösningar utan att ha en catfight! Kändes ju faktiskt bra, vi svarade på alla frågorna utom två, dom va på MVG delen och vi orkade verkligen inte bry oss om dom då vi knappt fattade något. Vi är helt enkelt nöjda med G, iaf jag då jag verkligen är totalt värdelös på matte. Fick jag välja bort ett ämne hade det utan tvekan varit matte! Tyvärr så är det ju en av dom tre grunämnena så det gäller ju att lägga i en högre växel nu när man snart ska söka till gymnasium!

Jag har faktiskt inte bestämt mig ännu vilket gymnasium jag veerkligen vill gå. Vet bara att jag tänker söka till Sverige´s ridgymnasium och Lillerud. Har alltid varit emot lillerud, är inte sådär jätteglad att söka det nu också men det ligger ändå närmast hemma och jag är lite av en hemsjuk person. Så om jag vill har jag ju chansen att pendla varje dag, dock något som jag INTE tänker göra ;)

Vad tänker du söka till för något ? Vad går du för något ?


Är med och tävlar ...


http://camillahastskotare.blogg.se/2011/december/tavla-om-et-presentkort-vart-300kr-hos-my-one.html#comment

Gått en promenad.

Varit ute och gått en promenad men hundarna. Alla tre faktiskt! ;) Brukar bara gå med den lilla för hon kan springa lös, men tog med mig dom stora idag också så dom fick komma ut och sträcka på benen. Det är ju två gråhundar så vi mötte 3 rådjur på ett gärde så dom blev ju helt till sig! Trodde verkligen dom skulle dra omkull mig ett tag, men tur som det är så kan man få kontakt med dom och få dom att sluta! :) Gick väll en sträcka på 2km, så jäkla kallt och tyckte det räckte för dom. Den lilla har ju så små ben så hon tar nog 5 steg när jag tar 1!

Sen gick jag direkt ut och mockade. Blev aldrig någon ridning då han lyckats tappa den andra bakskon. Så får vänta tills hovslagaren kommer, fast tror jag ska dra av den andra bakskon och åka ner till ridhuset och rida några gånger. Sen när jag skulle ta in dom så tar det ju en tid för dom att komma, dom går kanske 10 steg, sen stannar dom och står där i 10min innan dom rör sig igen så blev så jäkla trött så gick in istället. Kollade ut jämt nyss och dom står där som några fånar. Men dom kan står där några minuter så kan jag hämta dom sen. Kanske lär dom sig något av det ?


Hanna, Peppy och jag, Majsan! Förra sommaren har jag för mig ;)

Stor fet diss!

Nä, Dressyrmupparnas kollektion får en riktigt stor fet diss av mig! Jag tycker ända att dom har fina schabrak och fina kläder annars när dom rider (iaf Ingrid). Men deras egna kollektion vars riktigt jäkla ful. Tråkiga, det kunde ju varit något på pikéerna än delad färg och sedan ful stil och helt konstigt skriver på baksidan ? Vem i hela friden vill ha en piké som det står så på ? Visst om det hade varit i någon snygg logga och liten text, men så stort och ful stil. Nepp! Inte min stil alls. Och schabraken såg ju rätt okej ut till jag såg att dom var spetsiga i kanten, det är det absolut fulaste jag vet på ett schabrak! Haha, detta har dom verkligen misslyckats med så himla rejält.

Tycker även deras blogg blir allt sämre för varje dag. Men kollar ändå bara på bilderna ;) Så dom får en stor fet diss ifrån mig. Vad tycker ni ? Hiss/Diss ?

Det enda roliga var att få se Ingrid i fin makeup, istället för fjortis makeup! :)


Och en sak till, varför inte skriva på svenska ? Det är ju inte så att dom kommer kunna sälja dom jorden runt.

Spetsig kant, stor diss. Och lindorna va ju inte alls matchande ?

Bakat dumlekakor!!

Har precis hjälpt mamma med att bakat och prov smakat dumlekakorna ;)
En tradition att alltid baka dom lite innan jul :) super gott!
Lite deg, dumle och noblesse så är det bara att köra igång sen :D

Majsans sår är mycket bättre, så till veckan kanske det är dags att skritta igång? :)
Peppy skötte sig super på paddocken i 20 min och sedan avslutades det
i skogen :) Dags att börja skruva i alla brodden i och ur , i och ur!

Gottigt för magen!




/Hanna


Ge mig sommarlov!

Så himla skoltrött nu!
Vill att det ska bli sommarlov , njuta av värme, bada, sola och sen börja ny skola!
Få börja på en skola man valt själv något man vill bli , ta mig dit nu :D
För mig blir det frisör i karlstad på nobel :) grymt va jag längtar!
Men självklart måste man kämpa igenom 1 termin till och få bra betyg!
Dyker nu ner i matteboken och soboken, hej plugg!



Inte världsbra bilder , men lite hår iaf ;)

 

/Hanna


Bättre lycka nästa gång!

Kan inget annat än att säga otursdag.. suck!
Börjde med hästarna imorse som smet , sedan
nu när jag kolla på en ny telefon xperia arc, så
varre mycket om att byta mobilnummer , abonnemang
och all skit! Sen när jag skulle hämta ut min Hazel
telefon som vart på lagning i 1 ½ månad hade dom
tappat bort den.. Hallå ? Vad kommer sen då?
Ramlar av och bryter benen , eller bränner mig
när jag nu ska baka kakor med mamma.




/Hanna


Är med och tävlar ...


http://sallberglina.blogg.se/2011/november/jultavling-i-samarbete-med-smeagardens-hastsh-1.html#comment

Är med och tävlar ...


http://dressyrmupparna.se/ny-bloggtavling-2/16587#comments

Är med och tävlar ...


http://ztreliin.blogg.se/2011/december/bloggtavling.html 



Fotografering.

Ska dra ut NU och fotografera. Kommer skriva sedan samt lägga upp bilder, ska försöka ta kort på båda två så vi får väll se hur det går. Är själv så kan bli lite svårt ;)

JULMYSIGT!

Åh, jämt nyss varit ute i stallet och julpyntat lite så mysigt blev det. SÖTT STALL JAG HAR !! :D Tog självklart några bilder på det så ni kan få se, vad tycker ni ? :)








Lösa hästar på morgonen!

Min morgon har gått åt till att få in hästarna i hagen ..
Vet inte riktigt hur allt började men hörde hur hästarna sprang på utsidan
huset och grinden va trasig! Typiskt att det är på en vardag ..
Men som tur va gick allt fort och bra så dom är nu inom inhägnande hage ;)
Kan ju säga att man blir ju lagomt pigg efter 8 minus grader ute! ..

/Hanna


MÅSTE HA, MÅSTE DIT!

Bruce Springsteen till sommarn åh jag måste verkligen ha biljett!
Hur grym är inte han ? Lär att bli bättre i verklighet :D



/Hanna


Slappa!

Sitter nu framför tv:n med pappsen och slappar. Han tittar på tråkig hockey och jag sitter framför datorn och nördar ;) Har ju matteprov imorgon och vi jobbar två och två, ska ju jobba med Hanna så kanske ska försöka träna lite. Fast tänkt lämna över jobbet till henne ;) Haha, nej men tror faktiskt det kommer få bra för oss då vi tänker ganska lika och kommer för det mesta fram till bra beslut!


Bjuder lite på mig sjäv ;)

REA!

Var jämt nyss inne på Hööks hemsida och kollade på rea sakerna som dom har. Fanns ju några saker som jag faktiskt skulle kunna tänka mig köpa! Några saker VILL jag ha, några saker vill jag köpa bara för att dom är billiga ;)



Flugtäcket och vintertäcket med hals VILL jag ha. Det är ju bäst att passa på med flugtäcket eftersom jag inte har något i storlek 155cm som han behöver, kostar bara 300kr nu och annars 700kr! Så det är ju ganska rejäl nedsänkning!! Sen vintertäcket kostar bara 1000kr. Det är 3 in 1, stalltäcke, halstäcke och "regntäcke" men ändå tjockare. Så superbra och smart sätt ;) Stalltäcket va billigt och stilrent, schabraket har jag alltid kollat lite extra på så kanske dags att slå till ?

Märkessaker ?

Jag äe en sånn som inte bryr mig speciellt mycket om det är märkessaker eller inte som jag köper. Bara det ser snyggt ut och jag gillar det. Dock är jag helt förälskad i nästan alla JW saker samt GG sakerna. Några saker från dom märkena kommer jag lätt äga någon dag :) Globus har även bra lädersaker. Iaf dom som jag har haft, superbra!

Så tänkte dela med mig av några saker som faktiskt folk kanske känner till ;) Haha, har inga stora märken med ändå något.


Kingslands lindor. Mörkblåa, sitter bra på hästen och har bra fäste.

Globus Sport benskydd. Snygga och sitter bra, sjukt bra passform. Dock lite dåliga spännen.

Dom svarta gummibootsen är bara vanliga, men dom blåa bootsen är av något känt märke. Glömt bort ...

Lortiga på bilden, ska tvättas. Protector damasker, så snygga!! (när dom är rena .. ) ÄLSKAR LUDD!

Globus Sport träns. ÄLSKAR DET! Så snyggt med spetsiga kanter på nosgrimman samt nackstycket!

Hubertus allround sadel. Lånar av moster tills vi köpt ny sadel vilket kommer göras denna julen!

Showmaster allround schabrak. Enda vita, smutsigt på bilden.

Claridge House strass pannband.

Euro-star schabrak. ÄÄLSKAR färgen, guldig kant runt! Vill ha en luva till den :D

Det va alla sånna saker jag har, ska ju köpas ett hoppträns, hoppsadel, schabrak, lindor, luva, damasker, boots, täcken osv. till honom ;)

Mysigt och tråkigt ..

Precis kommit in från en mysig tur i skogen med Peppy :) Underbart!
Lite extra mysigt med snön som ligger lite vit och ramlar ner från
trädena och man tänker bara på bra saker :)

Nu återstår bara det tråkiga kvar .. att hoppa in i mattens värld!
Prov imorrn om volym, area, pythagoras sats, begränsningsarea och
alla geometriska former.
Dags att sätta igång!



/Hanna


Första snön för .....

Nu kom första snön för våran älskade cooling i stallet ;)
Han går under namnet Wille/Ville och gör precis som han vill!
Ville (som jag säger) kom till i maj 2011 och hans mamma är Holly :)
Ska försöka hinna med att ta några bilder nu medans snön ligger kvar! :D
Dock är mina hästar världens tråkigaste att ta kort på .. men ska försöka ;)



/Hanna


Tjingeling på er!

Fått kastat i mig maten såhär lite efter skolan innan det är dags för luciaträning :)
Blir en hel vecka i skolan denna vecka, då det förra veckan var stockholm , studiedagar
och massa gott! Men dags att sticka iväg så jag inte missar nått ;)



/Hanna


Bloggar.

Har märkt på några bloggar, speciellt på en viss blogg, så blir dom som driver bloggen sura och nästan arga när man skriver någon åsikt eller ett tips om vad den kan göra för att få till det bättre t.ex. Dom kan t.o.m fråga om hjälp, men sen om man skriver att den gör detta fel och att den kanske kan prova detta så blir det bättre. Men nej, då blir man attackerad. En typisk kommentar utav en blogg som jag en gång läste (slutat läsa då hon var så tyken av sig) "Jag vet inte hur länge du har läst min blogg, men om du tagit reda på fakta först så kanske du inte hade behövt komma med en sånnhära kommentar!"
Hallå ? Du frågade om dina läsares åsikter. Då tycker jag att man inte behöver driva en blogg om man inte tål lite åsikter från folk.


Snö!

Ska dra ut och rida alldeles strax. Ska bara jobba på att få honom lösgjord och vilja arbeta! Ska även ringa Thomas och fråga när vi ska ta nästa träning. Blir fotografering med Hanna någon dag snart också till headern.

Nu har vi ätnligen fått lite snö här borta. Får se hur länge det stannar kvar! Troligen inte länge alls ..



Mot skolan!

Sitter här framför datorn och ugglar med kläderna på och håret är okej för att
gå till skolan och jobba lite .. Inte nått jag längtar efter , då jag är himla skoltrött!!
Nåja , dags att fixa det sista innan pappa skjutsar mig :)
Oftast blir det buss , men denna gång ska pappa ändå ner vid den här tiden.
Vi hörs ikväll efter lucian! :)

/Hanna


Hovslagaren.

Idag har hovslagaren varit här och slagit på skor på Jonax. Skönt för honom att få skor fram då han hade tappat båda två för någon vecka sen. Hovslagaren hade inte haft tid då han legat på sjukhuset samt håller på att flytta, men han hade fått dåligt samvete idag så han ringde och sa att nu är jag påväg. Som tur var hade jag inte hunnit tagit ut hästarna så Jonax hann aldrig bli lerig och dretig på hovarna.

Så när han slog på skorna på Jonax fixade jag Amtess, sadel, träns och skydden på så gick mamma till paddocken och longerade honom i ca. 40min. Då mockade jag och fixade i stallet, detta då det skulle gå mycket fortare eftersom jag skulle till sunne vid 1 tiden. Sen när han blev klar med Jonax, så kommer mamma tillbaka med Amtess, då hade han tappat ena bakskon. Som tur var hann aldrig hovslagaren åka innan så han drog på skon och satte fast den andra bakskon extra också. Han kommer tillbaka nästa eller näst nästa vecka så vi hunnit köpa nya skor och broddar.

Iaf så gick jag tillbaka med honom sen till paddocken och longerade honom några varv i galopp bara för att känna på honom lite. Han har sjukt mycket mera respekt för mig än vad han har för andra. Det märks rätt tydligt vem det är om håller på med honom och vem som är ledaren. Först måste jag ju säga att jag har ALDRIG höjt en piska mot honom, ALDRIG! Inte slagit honom på något sätt, det enda jag gjort är att ryta till. Andra kliver han över när dom leder honom, lyssnar inte när någon annan longerar, är en riktigt skit, klängig och jobbig mot andra, men mot mig bara går han efter mig hur fint som helst, lyssnar sjukt bra i longeringen (räcker om jag säger ordet galopp så galopperar han) och klängig är han mot mig också, men det är nog mest bara för att han älskar att bli klappad och vill vara så nära, nästan krypa upp i knät om han kunde ;)

När jag sedan började rida så va han ganska loj. När han tycker det är tråkigt blir han det direkt. Blir stark i munnen och vill inte gå i form, springer på hela tiden. Det tog väll kanske 20 min av ridpasset innan han började sänka sig lite och arbeta. Jag väntar ut honom i ridningen, finns ingen chans alls för mig att slita ner honom på tygeln, och jag vill ha en häst som är mjuk i munnen. Så det gäller bara att rida och proa, sitta med jättemjuka händer och bara vänta på honom. Sedan när jag gjorde skänkelvikning i traven släppte allt verkligen, han jobbade sjukt bra och det kändes jätteroligt! Att det blev så HEMMA, i paddocken här HEMMA för en gångs skull. Det visar att vi är på rätt väg!!! :D


Bild från förra träningen för Thomas, dålig bild tagen i ridtältet.

Sunne!

Idag har jag varit nere vid stan två gånger faktiskt! Först var jag nere och sålde glögg, lussebullar, saft, tomteskum och pepparkakor till skolresan. Vi fick sålt EN sak. Haha, helt kasst! Men dom andra hoppas jag fick sålt liite mera än vad vi fick iaf ;) Vi ska ju till Turkiet så det gäller att skrapa ihop några stålar!
Sedan drog jag ner igen efter att jämt nyss kommit hem ungefär, då vart det ner till Nils Hålgersson och äta julbord. Mormor har fyllt år så hon bjöd oss på mat där. Tänkte ta med kameran med glömde den ... Iaf, maten smakade väll bra. Inte den godaste och finaste maten men gick att äta. Enda problemet med att äta julbord är att jag inte tycker om julbord .. Men åt lite iaf ;)


Detta hade jag på mig, fast mörkblåa byxor. Hittade ingen bild på dom blåa byxorna.

Lite variation i livet!

Bjuder på några bilder då Peppy inte går som en reininghäst ;)
Lite variation i livet är nyttigt!











/Hanna


In med nytt och ut med gammalt.

Några saker som behövs köpas och bytas ut mot det gamla :)

svart!






/Hanna


Mocka!

Har jämt kommit in efter att ha mockat hos hästarna :)
Blir till att kasta sig in i duschen , åka iväg och sälja glögg m.m och sen ta en
promenad med Peppy :) Senare ikväll är det även kalas för pappa så får se
hur många inlägg det blir för mig idag ..

Imorrn blir det ingen hoppträning då Majsi är skadad , men blir till att
ringa veterinären då det har spridit sig .. Usch hatar det här!



/Hanna

Snygga kläder!!




Åh, vill ha dom allihopa nu!! Men kan ju lova att efter jul blir det att shoppa saker till mig också, inte bara till hästen ;) Men han ska ju också få massa saker såklart!

Headern.

Försökte få ett bildspel i headern men blev inget bra alls. Fick ett bildspel, men gick inte att få det att vara på ett speciellt ställe! Så la ner det och fixar en bättre header snart, undertiden får den vi har nu funka. Tråkig med bättre än ingenting. Någon som har tips på header kanske ? :)

Trist!

Vädret här har varit så trist!
Det är regn och verkligen blåsstorm..
Leriga hagar och ingen bra ridning då det inte alltid finns tillgång till ridhus.

Imorrn blir det att sälja glögg, pepparkakor m.m för att tjäna pengar till klassresan
som då är till turkiet i maj! :) grymt skönt!
Men innan dess blir det till att mocka och se hur vädret är om hästarna verkligen ska få gå ut
eller om dom får vänta tills senare!

Fick bli en halv knasig bild bara för att fylla ut lite ;)


/ Hanna

Kina mat och mys!

Sitter nu och väntar på min syster , pojkvän och Erik :)
Själv hemma ikväll så blir kina mat och mys framför tvn!
Skönt att bara koppla av och ha det skönt efter trista regn dagar ..
Men dags att duka och tända ljus! :D

Och för min del blir det woook :D


/Hanna

Vill ha!

Detta kommer nog vara några av sakerna jag kommer önska mig i julklapp, eller iaf köpa efter julen! Så sjukt snygga kläder. Fyller ju år bara två månader efter jul ungefär så jag har att önska mig saker ;)


Schabrak + luva!

Har jämt nyss skickat iväg ett mejl till en tjej som hade annons på ett fint schabrak och luva för en bra peng. Har varit sugen på det på ett tag men inte haft pengarna, me har kvar efter att ha varit i Stockholm så tar ifrån dom pengarna! Hoppas hon svarar snart så jag kan få det :) Och hoppas verkligen verkligen att mina Kingsland lindor är samma färg. Skulle bli så snyggt! Kommer nog köpa röda lindor som kommer passa det också snart, efter jul troligen.

Ska ut och longera Amtess i 45 min ungefär. Vädret är helt galet, spöregnar och det blåser som fasiken. Så vi får se om jag kommer rida för han blir helt borta när det blåser så mycket som det gör. Men imorgon ska jag troligen träna, kommer bli tidigt på morgonen då jag vid halv två ska sälja saker ute på sunne och sen vid fyra ska jag på julbord. Men ska dra ut till stallet, mocka först så ska dom få komma in för dagen. Kommer bilder! :D

Quarterhästar!

För er som inte vet har jag bara Quarterhästar och självklart en utlånad shettis ;)
Tänker bara skriva kortfattat vad som händer med dom hästarna jag rider , annars
får ni fråga!

Majsan (Majsi)
Är 6år och håller på att bli "hopphäst".
Inte riktigt kanske men hon tycker det är kul så vi tränar för Jarle Grönhaug :)
Hon har haft lite speciell "barndom" eller va man ska kalla det så hon är lite
som hon är i ridningen ..



Peppy
Hästen som lärde mig allt inom Western!
Är 11 år och tränar för Peter Ljungberg nån gång sådär , annars tränas hon här hemma
och tävlar lite smått ibland.
Hon är bara för "reining" då hon är mest utbiladad i det , men även springa bland kossor tycker
hon är kul ;)



/Hanna


Allt på samma gång!

Ja för mig händer allt på samma gång ..
Det är luciaträningar cirka 3 ggr i veckan , det är hoppträning en gång i veckan med Majsi och nu klämmer vi in några julshowsträningar med Peppy. Det är skönt att det finns nått att göra iaf :)

Dock är Majsi under vila nu då hon skadat sig så går inte rida henne på 2-4 veckor ...
Lite trist , men alltid tur att man har 2 ridbara hästar :)

För Peppy har det varit vila under cirka 2 veckor då hovslagaren aldrig kommit och slagit på tappskon! Blir verkligen trött på sånt ..
Men nu sätts hon igång och får göra en uppvisning om 2 veckor :)

/ Hanna

Träning.

Idag har Amtess fått vilat. Har verkligen varit dålig med att motionera honom under veckan, men imorgon ska jag åka på träning till Thomas troligen så då blir det nog bättre. Ska försöka komma ner till ridhuset flera gånger i veckan nu :)

Idag har jag jag varit på begravning för min gammelfarmor, så därför har han inte fått någon motion då det tagit hela dagen. R.I.P Gunborg Ek 1919-2011 <3

Tillfällig header.

Detta är verkligen bara en tillfällig header, jag ska fixa en bättre. Men har bara paint på denna datorn, så ska gå in min dator imorgon hade jag tänkt mig så jag ska fixa en bättre header! :)

Välkommen!

Välkommen till denna nyastartade bloggen. Detta är en hästblogg som drivs av två hästtokiga tjejer! Vi heter Amelia och Hanna, vi är båda 15år gamla och vi bor i Sagolika Sunne! Vi har egna hästar och efter några om och med så startar vi nu denna bloggen tillsammans. Vi har haft flera bloggar tillsammans förut men detta kommer bli den vi kommer satsa för fullt med :) Vi hoppas ni kommer få en rolig och intressant lässtund och glöm inte att lämna en kommentar!



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu